Почистване на дъска за рязане с бамбук

- Sep 13, 2019-

1. Аналогът с восък на повърхността на новата дъска за рязане на бамбук всъщност е един вид лак. Използва се от производителя, за да направи дъската за рязане на бамбук по-красива и устойчива на влага. Той е нетоксичен и безвреден, но няма ефект върху употребата. Ако обаче не ви е лесно, можете да използвате гореща вода, за да излеете водата, обикновено повърхността на лака може да се отстрани два пъти.

2. Наскоро купената дъска за рязане на бамбук може също да се почисти с кърпа за съдове и перилен препарат и да се изплакне с вода.

3. Новокупената дъска за рязане на бамбук има кисел вкус, подобен на оцета, а хората са най-вече методи за накисване. Най-използваният е използването на оризова вода и солена вода. Поставете оризовата или солената вода в саксията и я поставете в дъската за рязане на бамбук. Времето е 4-5 часа. Най-добре е да натиснете тежък предмет върху дъската за рязане на бамбук, за да може киселинността на бамбуковата дъска за рязане да бъде премахната, а дъската за рязане с бамбук да бъде уплътнена, за да стане по-трайна.