Почистване и поддръжка на бамбуков под

- Apr 24, 2019-

Запазете влажността

В сухия сезон, особено при отваряне на отоплението, влажността трябва да се регулира на закрито по различни методи, а овлажнителят или мивката могат да бъдат поставени на отоплението. Когато е мокро през лятото, трябва да отворите прозореца, за да запазите стаята суха.

Слънцезащитен дъжд

Настилката от бамбук трябва да избягва излагане на слънце и дъжд. Ако е изложена на вода, трябва да се изсуши навреме. Слънчевата светлина ще ускори стареенето на боята и гумата и ще доведе до свиване и напукване на пода. След като дъждовната вода е мокра, бамбукът абсорбира влагата и предизвиква разширяване и деформация, което може да причини плесен върху пода.

Защита с боя

Бамбуковата боя на пода трябва да избягва удара на твърди предмети, остри драскотини, триене на метал и др. Химикалите не трябва да се съхраняват на закрито. Освен това със закритите мебели трябва да се борави внимателно при движение, а краката на мебелите трябва да бъдат подплатени с гумена кожа. На обществени места килимите трябва да бъдат положени върху основните пасажи.

Ежедневно почистване

Когато се почиства ежедневната поддръжка на бамбуковия под, той може първо да се почисти, след това да се избърше с набрашнена кърпа и, ако е възможно, в рамките на два до три месеца трябва да се нанася подов восък. Не мийте с вода или използвайте мокър парцал или моп.