Дезинфекция на дъска за рязане с бамбук преди употреба

- Sep 20, 2019-

1. Намажете дъската за рязане с бамбук с твърда четка и вода. Дъската за рязане на бамбук има целия бамбук и бамбук. Ако купувате дъска за рязане, изработена от малък бамбук, трябва да обърнете внимание на почистването на повърхността и празнината на дъската за рязане. След почистване на дъската за рязане можете да използвате следните методи за дезинфекция на дъската за рязане:

2. Дезинфекция на водата. Дезинфекцията с висока температура е метод, който е по-често срещан и удобен в живота на всеки. Накиснете измитата дъска за рязане с бамбук в преварена топла вода за период от време, след което я извадете с вода и я подсушете;

3. Дезинфекция на пара с оцет. Оцетът е органичен разтворител, който може да денатурира протеините. Стойността на pH надвишава обхвата на оцеляване на различни патогенни микроорганизми. Оцетът и водата могат да се смесват заедно, за да се готви и стерилизира дъската за рязане с бамбук.

4. Друг вид е дезинфекцията на сол. Всеки има опит да яде повече сол и жажда. Това е така, защото солта преминава през осмотичното действие и абсорбира водата вътре в клетките, което кара клетките да се дехидратират и умират. Следователно, преди първата употреба, дъската за рязане на бамбук може да се накисва в солена вода за определен период от време, така че да може да бъде дезинфекцирана и стерилизирана, а дъската за рязане може да се поддържа влажна, не много и прекалено бързо. Като цяло, най-добре е да подготвите леген, за да държите дъската за рязане на бамбук и да оставите някои пропуски. Времето за накисване е около 1 месец.