Как да си купим бамбукови настилки (2)

- Mar 27, 2019-

Вижте материала

Може да се разтрива с ръка и око. Ако подът е по-лек в ръката, това означава, че е направен от нежен бамбук; ако текстурата е замъглена, това означава, че бамбукът не е свеж и е стар бамбук. Автентичният бамбук е по-твърд и по-плътен от другите бамбукови влакна, с висока якост на натиск и гъвкавост, износоустойчивост, ниско абсорбиране на влага, висока плътност, добра здравина и малка разтегливост.

Погледнете структурата

От двата края на бамбуковия под може да се види, че подовата конструкция е симетрично балансирана, дали подът и слоят са залепени плътно заедно и дали наслояването ще се случи с две ръце. Може да се вземе проба на случаен принцип. Методът е да се поеме голям брой етажи по желание, да се постави върху равната повърхност и след като жлебът бъде изравнен, той ще бъде стабилен, ако съответства на конструкцията.

Погледнете цвета

Погледнете цвета на пода: цветът на оригиналния под е златисто жълт, а цялото тяло е полупрозрачно; карбонизираният бамбуков под е бронзов или кафяв, а цветът е равномерен и лъскав. В допълнение към античния под, цветът на бамбуковия под трябва да бъде равномерен, което позволява леко хроматично отклонение, което да не влияе на декоративния ефект.