Настилката от бамбук е добра или дървеният под е добър

- Sep 11, 2019-

Износоустойчивост

Износоустойчивостта на пода зависи главно от твърдостта на повърхностния материал. Бамбукът е най-трудният в растението. Той има висока износоустойчивост и е същият като при другите видове подови настилки. Интуитивната износоустойчивост зависи главно от износоустойчивостта на повърхността на боята. , Комбинираните подови настилки от дърво и ламинат добавят алуминиев оксид на повърхността, а износоустойчивостта е голяма. Износоустойчивостта на подови настилки от масивно дърво зависи от износоустойчивостта на повърхността на боята.

Устойчивост на деформация

Бамбукът е груба влакнеста структура с прави влакна, подредени така, че да са по-малко податливи на изкривяване и деформация. Неговата якост на огъване обикновено е 2-3 пъти по-голяма от тази на дървения под. Обработката на влагата на бамбуковия под е по-малко равномерна и по-малко от дървения под, а коефициентът на сухо свиване е нисък. Влакна от дървен под са сложно подредени и лесно се усукват и деформират. След като дървеният под и бамбуковият под бяха накиснати за 24 часа с вода, скоростта на деформация на разширяване на дървения под беше два пъти по-голяма от тази на бамбуковия под.

толерантност

Самият бамбук има подходяща еластичност, което може да облекчи гравитацията на стъпалото и да премахне до известна степен умората. Композитният ламиниран паркет по принцип не е труден, докато подови настилки от масивно дърво се чувстват по-удобно.

Съотношение на цена

Поради краткия период на въртене на бамбука той може да се използва като суровина за 4-6 години, така че цената на бамбуковата настилка е само 1/2 от тази на подови настилки от масивно дърво. Цената на бамбуковата настилка на националния пазар е 120-250 юана / квадрат. Дървесината е невъзобновяем ресурс с период на въртене повече от десет години, а националните политики ограничават сеитбообращението. Ако обикновено семейство иска да избере дървен под, това ще увеличи поне разходите за над 2000 юана. Цената на подове от масивна дървесина на националния пазар е 250-400 юана / квадрат.

Bamboo Bathtub Caddy Tray Bath Tray Bath Caddy with Waterproof Bath Pillow 2