Характеристиките на бамбуковия под и неговата покупка

- Mar 19, 2019-

1. Материалът на бамбуковата настилка е основата за определяне на качеството на бамбуковата настилка. Материалите от бамбук с различен произход имат различни механични свойства като здравина, плътност и твърдост поради различни среди на растеж, като разнообразие и фотосинтетични условия. Фактори като период на растеж и различни доставчици на бамбук се различават по качество. Материалът, използван за обработка на бамбукови настилки, може да се каже, че се изчислява неговата специфична гравитация (специфичната гравитация е съотношението тегло / обем), което е по-добро от материала. Можете също така да използвате гвоздеи или монети, за да драскате върху дъската, за да видите дали е надраскан и да отчитате дълбочината на драскотините, за да определите материалните свойства на пода.

2. Разберете силата на свързване на бамбуковата настилка Бамбуковата настилка е различна от дървената настилка. Той е направен от множество парчета бамбуково лепило. Качеството на лепилото, температурата на лепилото на доставчика на бамбука и лепилото, налягането и времето на задържане и задържане. И двете имат влияние върху качеството на лепилото. Подът с висока якост на свързване няма да се деформира, няма да се напука и здравината на свързване може да не се деформира и напука. Един прост начин за тестване на здравината на връзката е да изрежете малко парче под във водата, за да накиснете или готвите, да сравните деформационната деформация и степента на лепило и необходимото време.

3. Определете текстурата и цвета на бамбуковата настилка „не се страхувам да не позная стоките, страхувам се, че стоките са по-добри от стоките“, бамбуковата настилка с различно качество е поставена заедно, което дава на хората много чувства. Естественият цвят на бамбуковата настилка е златисто жълт, а цялото тяло е полупрозрачно; карбонизираният бамбуков под е бронзов или кафяв, а цветът е равномерен и лъскав. Втората настилка от бамбук дава на хората усещане за мътност и замъгляване; второ, разликата в цветовете е различна, а естественият цвят на парчетата бамбук е различен. При производството, чрез фината селекция на парчетата бамбук, парчетата бамбук с подобни цветове се комбинират в една дъска. Дъските с подобен цвят са класифицирани в един цветен тип, бамбуковата настилка с добро качество, разликата в цветовете между парчетата бамбук и парчетата бамбук в една и съща дъска е много малка, а цветът между дъската и дъската е основно еднакъв в същия цветови клас. Тук, когато избирате под от бамбук, обърнете внимание дали под боята има дефекти като сиви петна от плесени и очи от насекоми. Можете да поставите пода на светлина, да видите дали има мехурчета, костилки, портокалова кора на повърхността и да видите дали боята е богата, пълна и плоска.